En saga om framgång

Kommunicera mera!

En saga om framgång

För tre år sedan jobbade jag i Stockholmsförorten Rinkeby. Vi skulle göra en boendedialog och stämma av vår vision för stadsdelen med boende. Det var i ett väldigt tidigt skede av planeringen och med drygt 80 procent  invånare med invandrarbakgrund är språket en utmaning. Dialog förutsätter som bekant att man förstår varandra.

Lösningen blev att engagera fyra ungdomar från orten med olika språkbakgrund. Och med stort engagemang satte sig dessa fyra fantastiska ungdomar snabbt in i byggplanprocessen och vår vision för området. När sedan dagen kom och det var dags att möta boende träffade vi människor vi normalt aldrig, aldrig når ut till. Det kom somalier, turkar, kurder, eritreaner, singaleser, ja, människor från världens alla hörn.  Tack vara ungdomarna blev dialogen lika spännande som givande . Rinkebyborna gillade dessutom vår plan för området.

Rinkebyungdomarna gjorde stort intryck på oss alla. En av dem pratade inte bara fem språk, hon gillade också att sjunga. Tre år senare vann hon en Grammy för årets hiphop/soul. ja, Jag är så himla stolt över Cherrie! You go girl!

 

Tags: , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.