Första dagen som mig själv

Kommunicera mera!

Första dagen som mig själv

svenskabostader_husby_ryggsack_2

Bilden tillhör Svenska Bostäder som vi tog fram ryggorna åt.

Jag vaknade med en lätt känsla i sinnet. Jag vet i tusan, om inte  ärmarna redan var uppkavlade när jag vaknade, men det kändes åtminstone som så.

Det var just den där idén som legat och gnagt i bakhuvudet ett tag nu och som tyckte att det var dags att tas fram och titta lite närmare på. Några nära personer hade redan blivit involverade. rent intuitivt var det dock en alldeles speciell person som jag kom att tänka på som en blivande affärspartner.

Kanske var det ödet som förde oss samman en grå novembermorgon på Svenska Bostäders distriktskontor i Husby för ganska så precis två år sedan. Det var då som vi kom på den briljanta idén att sy ryggor av gamla byggvepor. Ja, just sådana där vepor som hänger över hela staden och som bara används ett kort tag och som sedan plockas ner och slängs. Visste du att tyget, som veporna är gjorda av, är i det närmaste oslitbart? Det håller,i princip, hur länge som helst!

Sagt och gjort, sommaren därpå, lät vi sy upp hundra unika veparyggor. Det verkligt bra med projektet var, att samtidigt som vi återbrukade gamla vepor gjorde vi det möjligt för ungdomar på Järva att sommarjobba och få en bra referens i sitt CV. Ekologisk och social hållbarhet på samma gång. Det är hållbarhet när det är som bäst, tycker jag.

Nu är det alltså dags igen. En ny idé är i  sin linda. Om den är hållbar? Självklart, och här gången inbegriper den även det tredje benet, ekonomisk hållbarhet.  Men mer om detta senare.

Jag passar på att slå ett slag för veparyggorna, bara därför att det är en sådan bra idé. Det är en lika enkel, bra, rolig grej som hållbar. Kolla Refos webbsida här

Tags:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.