Tillfälligt avbrott: Influensa

Kommunicera mera!

Tillfälligt avbrott: Influensa

Känslan av att något inte riktigt stämmer. Först bara som en odefinierbar sjukdomskänsla. Trötthet. Tänker att nu måste jag bara hem och sova, sova och sova.

Jag vaknar med huvudvärk. Halsen känns som ett rivjärn och med en hosta från helvetet. Frossa.

Javisst, jag tycker synd om mig själv. Jag slänger i mig några Alvedon och googlar ”huvudvärk, hosta, trötthet”.  Google säger:  Mykoplasmalunginflammation, TWAR och Pneumokocker.  Jag själv överväger influensa.

Jag kommer ihåg hur överjävligt det var förra gången dvs. första gången som jag drabbades. Hur kan man glömma en sådan mäktig nära-döden-upplevelse? Jag kommer ihåg hur snabbt det gick och att jag insjuknade i soffan framför TV:n. Det var sedan i soffan, framför TV:n som jag liggandes i flera dagar. Der var banne mig knappt så att jag tog mig till toaletten själv. Hur sjutton kan man bli så sjuk av influensa?

Jag lovade sedan mig själv att sluta raljera över människor som vaccinerar sig mot influensa. Ja, jag har faktist gjort det. Jag trodde då att influensa var ungefär som en förkylning.

Nu är jag här igen. Men inte lika farligt som förra gången. Vid min sida ligger yorkshireterriern som en oborstad dammtuss och på nattduksbordet ligger Zyx och Alvedon.

Som någon  klok person sa, ”det går över”.  Men kan man verkligen lita på det?

 

 

Tags:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.