Förtroende grunden till samarbete

Kommunicera mera!

Förtroende grunden till samarbete

I samband med Husbyfestivalen 2014 presenterar vi i samarbete med Keyy & Souza ft. Cherrie låten Så många ställen. Det är en hyllning till Järva och Husby och alla som bor där.

Det var i ”holken” i Husby centrum vi skapade kommunikation som sa någonting på riktigt, den var jämställd på så sätt att den kom inte snett ovan ifrån, den kom istället från vanliga människor. Med mig, genom hela processen var Cherrie. Hon var min fantastiska dörröppnare.

Vi jobbade mycket med storytelling och vi lät vår målgrupp själva berätta. En hel sommar skördade vi berättelser om vårt Järva som vi publicerade på Instagram och Youtube under hashtaggen ”Mitt Järva”. Vi ville hylla Järva och lyfta människorna som bor där.

Det var nämligen så, att jag började jobba i Järva strax efter kravallerna i Husby 2013 och förtroendet för myndigheter och samhället var generellt lågt. Min tanke, var redan från början att vi skulle vara tvungna att starta med att bygga trovärdighet, tillit och förtroende.

Jag är helt övertygad om att förtroende är grunden för långa relationer och samarbete. Och i det här fallet, när jag började i Husby,  var förtroendet som sagt rejält naggat i kanten. Vi var med andra ord, tvungna att börja från början.

”Du måste vara den förändring du vill se hos eller i andra” sa Gandhi.

Trovärdighet och förtroende börjar alltid med en själv, sedan sprider den sig som ringar på vattnet, ens  relationer, företaget/organisationen, samhället osv.

Frågan var hur och vilka faktorer som är viktiga för att bygga trovärdighet?

Vi var på plats, lokal närvaro är superviktigt. liksom attityd och inställning. I efterhand har jag också identifierat ytterligare två viktiga ingredienser, nämligen integritet( som handlar om ärlighet, säga sanningen, ha mod och visa ödmjukhet) och intention (handlar om syftet, ”varför”, bakom det du gör, vad du tänker göra för att nå dit och vilket beteende du uppvisar som tecken på att du menar det du säger. ”Walk the talk” med andra ord).

Videon som fick namnet ”så många ställen”, var vår egen idé. Vi ville berätta om mångfalden på Järva, människor som är från många olika ställen men som funnit en fristad i stadsdelarna runt Järvafältet. idén förverkligades av Keyy & Souza, från Husby och Rinkeby med hjälp av Cherrie som coach. Producent var Martin Jonsson från Blacknuss.

När man jobbar med storytelling tycker jag att det är spännande att använda många olika medier, och gärna i en bra mix.

Tags: , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.