Hösten bästa årstiden för nya tag

Kommunicera mera!

Hösten bästa årstiden för nya tag

Sommaren är slut och ja… vi vet att det kan kännas tråkigt. Men trots regn och rusk finns det mycket att glädjas åt nu när hösten är här. Vem tackar nej till mysiga hemmakvällar och härliga höstpromenader?

Sommarens ledighet ger mig en helt ny energi till att ta itu med hösten. Nu känns det helt rätt att sätta upp nya mål. Det är med andra ord dags för nya tag!

Kreativitet är förmågan att spränga ramarna och vidga horisonterna, hävdar professorn och lundafilosofen Nils-Eric Sahlin i sin bok ”Kreativitetens filosofi¨. Kreativiteten är det som får oss att erövra ny kunskap och inte bli kvar i uppkörda hjulspår.  Jag sparkade igång hösten med att visa mina målningar på Galleri Bellman under en vecka. Det fick bli startskottet på min höst!

Mina målningar – Art_by_HelenL– har nu flyttat till Instagram. Kolla och låt mig gärna veta om det är något som du gillar.

Galleri Bellman på Södermalm i Stockholm

Aktuellt uppdrag: Stadsplanering i Uppsala

Sedan i maj har jag arbetat på Stadsbyggnadsförvaltningen i Uppsala kommun. Det är ett spännande uppdrag med mycket fokus på dialog – att engagera Uppsalaborna i ett mycket tidigt skede i planeringen av nya stadsdelar. Jag gillar det verkligen.

Stadsplanering handlar mer och mer om snabba förändringar i långa processer. Den digitala utvecklingen går snabbt. Smarta städer, e-handel, mobilitetstjänster och en framväxande delningsekonomi möjliggör för nya lösningar kopplade till hållbart byggande och utveckling men utmanar också både rådande fysiska strukturer, lagstiftning och arbetssätt. Utmaningen för den kommunala planeringen handlar mycket om att förstå och möta nya förutsättningar som både driver på och drivs av digitalisering. Men hur ser utvecklingen ut framöver – vad är troligt och önskvärt ur kommuners perspektiv? Och vad krävs av den fysiska planeringen?

Ledig för nya uppdrag från mitten av oktober

Ett sätt att få lite, lite koll på utvecklingen är att bjuda in unga till workshops, att engagera skolorna och lyssna noga. Det är ju för dom som är unga idag som vi bygger!

Från mitten av oktober är jag ledig för nya uppdrag. Det är med spänning som jag ser fram mot att ta nya tag!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.