Hösten betyder böcker

Kommunicera mera!

Hösten betyder böcker

För mig betyder hösten regn, rusk, tända ljus och …. böcker. Jag har precis kommit ut ur dimman med mina nya progressiva glasögon och ser numera som en hök. Läslusten är med andra ord större än någonsin.

Jag har laddat med massor av böcker om  kommunikation, innovation och artificiell intelligens.

Artificiell intelligens känns som ett måste om man vill hänga med i den tekniska utvecklingen, det som alla pratar om, det som gäller.   Gartner listar AI som nummer ett av tio tekniktrender att hålla koll på 2018. Jag själv, startar med Life 3.0 av Max Tegmark. Extra spännande är att det är det möjligt att träffa Max Tegmark IRL i Kulturhusets hörsal den 1 november. Han kommer att föreläsa om  att vara människa i den artificiella intelligensens tid. Missa inte! Som vanligt är det den rationella medelvägen som gäller för att kunna navigera vår spektakulära framtid, enligt Max Tegmark och väljer bort både teknikskepticism och digital utopi.

Jag gissar att Tegmarks Life 3.0 inte är en bladvändare utan en bok som kräver lite mer av sin läsare. För att lätta upp det hela har jag därför valt några böcker för ren och skär inspiration och glädje. Jag har bland annat valt ”Nu – Strategisk Improvisation för effektiv kommunikation” av Jesper Falkheimer (här, om någonstans, känner jag mig hemma!).

Karin Zingmarks ”Maxa snacket” ligger också på mitt nattduksbord. Jag tror verkligen också på att iden då ledningen kunde delegera kommunikation till en kommunikationsavdelning som paketerade och förde ut företagets budskap är sedan länge förbi. Självklart måste dagens företag bli kommunikativa fullt ut genom att lyssna, analysera omvärlden, ta till sig av kundinsikter och lägga energi på dialogen med både medarbetare och kunder. Dialog har på något sätt blivit mitt signum.

För att förstå affärsmodellerna bakom kommersiella plattformar som Uber, Airbnb, Etsy och eBay, har jag boken ”Platform strategy” av Laure Claire Reiller & Benoit Reillier som sista  bok min ”att-läsa-lista”. Den är kanske inte heller någon bladvändare men bra att läsa för att ha koll. Jag tror att den är riktigt bra!

Vilka böcker läser du i höst? Tips mottages tacksamt!

 

Tags: , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.