Mina bästa ”slå dank” tips för jullovets sista dag

Kommunicera mera!

Mina bästa ”slå dank” tips för jullovets sista dag

Balans mellan jobb och vila är den ultimata kombinationen för ett hållbart liv. Hur många gånger har man inte hört det? Hur svår är inte den balansgången, när tiden inte riktigt vill räcka till och svåra frågor ska lösas? Det är väl något som i princip alla känner till och har upplevt.

Eller tvärtom, när man har alldeles för lite att göra.

Uttrycket ”slå dank” tilltalar mig. Det är kanske inte så många som vet vad det betyder nu för tiden. För mig handlar det om att göra saker som på ytan kan verka meningslösa men som i det långa loppet ger kraft, styrka och inspiration.

Jag vill därför dela med mig av mina bästa ”slå dank” tips för jullovets sista dag, innan jobbet startar på måndag, och medan drivisen packas runt husknuten.

Först. Tänd massor av ljus. Med varm glögg eller varför inte med min favorit, glühwein, värmer du upp dig i vinterkylan.

Jag älskar att lyssna på podcasts.

För att riktigt förstärka känslan av vinter, is, kyla och äventyr rekommenderar jag dessa två dokumentärer:

Den dödsdömda polarexpeditionen. Om Andrées polarexpedition och tre unga svenska män som med hjälp av en luftballong vill bli först på Nordpolen. I 33 år är Andrées polarexpedition försvunnen. Vad var det som hände?

Flygkraschen i Ishavet. Om Troels Hansen och Oliver Edwards-Neil som skulle flyga flyga hem ett flygplan som Troels hade köpt. Ett Cessna Skymaster-flygplan. Resan hem gick inte som det var tänkt men efter 17 timmar på isflak utanför Kanada blev de mirakulöst räddade.

Lyssna gärna med hörlurar, uppkrupen i en lugn vrå där du kan vara ostörd för ett tag. Njut!

 

Tags:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.