Min nyårskrönika 2017

Kommunicera mera!

Min nyårskrönika 2017

Dags att summera 2017, mitt första år som egenföretagare, året då sista ungen flyttade ut – och någon annans unge från Afghanistan flyttade in.  Det kom att bli ett annorlunda år.

Årets sista bild från Skinnarviksberget vid tolvslaget blev häftig, nästan som ett stilleben. Tack fröken Anna som funnits med mig sedan min Fredriks klass 2 på Kristoffecskolan i Bromma. Det började med utvecklingssamtal som fortsatte och blev  till andra mycket mer inspirerande samtal.

Första året som egenföretagare

Hela året har jag varit engagerad och jobbat med samråd tillsammans med det allmännyttiga bostadsbolaget Mimer och boende i  kvarteren Josef, Ivar och Kåre – Aseas gamla arbetarbostäder i Västerås. Tillsammans har vi hittat en riktigt bra och fungerande modell för boendeinflytande vid upprustningen av de fina gamla husen och gårdarna. Det har verkligen varit spännande att fått förmånen att vara med i hela processen.

Mina andra uppdragsgivare under året har varit Svenska Bostäder och ett samråd i Tensta, Business Arena som moderator för seminarium om social hållbarhet, Nacka kommun som kommunikatör för fastighetsutveckling och kommunikationsansvarig för SEOM, Sollentuna Energi och Miljö. Jag har också fått förmånen att vara inbjuden talare om social hållbarhet och feministisk stadsplanering på Skanska och Kod Arkitekter.

År 2017 blev första året då jag bestämde mig för att intäkterna från mina talaruppdrag ska gå till religiöst och partipolitiskt oberoende organisationer som arbetar  för frågor som jag brinner för.  Året som gick bidrog mina uppdragsgivare till att stödja Refo och Riksorganisationen mot hedersvåld, GAPF.

 

Järva en plats för engagemang och kreativitet

Järva och alla engagerade människor som bor där är mina inspirationskällor. På den här bilden lyckades jag fånga en strålande glad  Zeliha Dagli som var en av de kvinnor som startade debatten om kvinnor och kvinnors rätt till det offentliga rummen i Järva.

Tensta konsthall är ett av mina favoritställen att hänga på. Husby konsthall likaså. Eggeby gård med Esme Güler i spetsen är en oas.  På Järva frodas och sjuder kulturlivet med kraft.

Artificiell intelligens formar framtiden

Forskningen om artificiell intelligens, AI, rör sig snabbt framåt och för mig var Max Tegmark föreläsning i kulturhuset i höstas det riktiga startskottet. Frågan om artificiell intelligens  är den viktigaste diskussionen i vår tid. Det är mer troligt att vi skapar artificiell generell intelligens än att vi inte gör det och antagligen sker det under vår livstid. Vi borde ta det på allvar. Historien skrivs nu.

Jag rekommenderar Tegmarks Life 3.0

 

Kvinnor kommer inte ta mer skit #METOO

Världshistoriskt och som en tsunamivarning, 2017 blev året då #MeToo-kampanjen sköljde över världen med full kraft. Plötsligt slog omfattningen av sexuella trakasserier och övergrepp på kvinnor igenom och frågan hamnade överst på dagordningen.

Kommer världen någonsin bli densamma igen?

Tack och på väg framåt

TACK alla ni som hänger med mig, stöttar, inspirerar och utmanar.

Skål för ett nytt och spännande år 2018. Det ser lovande ut.

Vi blickar framåt!

Tags: , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.