#rekojul med refo-paket

Kommunicera mera!

#rekojul med refo-paket

I Sverige finns det fortfarande barn som inte kan gå i skolan för dom inte har kläder.

Refo är ett projekt som började med att några ungdomar från IQ i Järva, Stockholm, identifierade problemet med att många har för mycket kläder i garderoben som de aldrig använder. Samtidigt saknas det arbetsplatser för ungdomar och personer i utanförskap. Sedan 2012 arbetar Refo med att återvinna kläder samtidigt som de skapar möjligheter till utbildning, praktik och nätverk för personer i utanförskap. De skapar med andra ord win-win utifrån flera olika perspektiv.

Grymt, tycker jag – och årets julklapp från mig blir därför refo-paket.

Med ett refo-paket ger man ett barn ett ”kit” med 10-12 plagg, strumpor och ett par skor, om det finns i någorlunda rätt storlek. Refo gör paket från nyfödda till tonårsbarn. Ett paket kostar bara 195 kronor. Billigt, för så många grejer, eller hur?

Med refo-paketen får för det första behövande barn hjälp för att kunna delta i för-och skolans aktiviteter. Varma barn lär sig mer och får kompisar när de kan vara med på rasten. För det andra får den som jobbar med paketen träning i svenska och kanske sitt första jobb på cv´t och en personlig referens också.

Det är julklappar som gör många väldigt glada samtidigt som känns bra ända in i hjärtat!

Läs mer om Refos fina arbete här.

Tags: , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.