Solig fredag = Strategidag på jobbet

Kommunicera mera!

Solig fredag = Strategidag på jobbet

Detta bildspel kräver JavaScript.

För nästan sex månader sedan sa jag upp mig från min fasta tjänst på Svenska Bostäder. Jag ville utmana mig själv. Jag behövde gå vidare, utvecklas och få använda hela min potential. Idag känner jag mig glad och stolt över mig själv. Jag vågade ta steget.  Och det går riktigt bra.

En en solig dag som egenföretagare blev till Strategidag

Kl. 7. Vaknade av mig själv. Sol. Skannade av nyheterna. Betade av några mejl och åt frukost.

Kl. 8. Kollade på SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, som sände live seminarium på temat ”Pengar, makt och inflytande vid renovering” Intressant om nytt lagförslag om hyresgästinflytande vid renovering.

kl. 10. Körde sonen till jobbet.

kl: 11. Chattade med Tomas Amanuel som har världens finaste jobbtitel. Han är peacemaker och Projektledare Interpeace, en oberoende fredsbyggande organisation med starka band till FN. Vi har tidigare jobbat ihop i Tensta och nu verkar det vara nya grejer på gång. Spännande! Han avslutar med att säga ”Å sen kan vi se om vi kan ändra på manshänget i centrum å torg”. Det känns lovande. Vi ska träffas på tisdag nästa vecka. Till dess har jag fått i hemläxa att titta på ett youtube-klipp om medborgardialog i Tensta.

kl. 11:30. Lunch och yorkshireterriern börjar titta uppfodrande på mig. Dags för promenad. Det är i det här läget som jag bestämmer mig för att jag behöver tänka framtid, strategi och taktik. Jag fyller därför en termos med kaffe, tar med mig paddan och tar med mig yorkshireterriern till Gåseborg, där vi blir sittande under en stor ek med utsikt över Stockholms inlopp.

kl. 13. Strategimötet startar. Eftersom jag är 100 procent transparent publicerar jag min beslutslogg hfrån mötet här på bloggen.

 • Ny logotype. Jag behöver lägga ut uppdraget att fixa en ny logotype. deadline: nästa vecka 19.
 • Vad står jag för? Vilka är mina värdeord? De ord som först dyker upp i mitt huvud är integritet, energi (I veckan fick jag mejl från en av mina uppdragsgivare, ”Du är en frisk fläkt Helen, mycket energi som ryms i dig, härligt”. Det värmde mitt hjärta. Du vet vem du är. Tack!), Jag vill  verkligen att det ska kännas roligt att jobba tillsammans med mig. Jag vill också bli förknippad med kompetens.
 • Nyhetsbrev. Ja, självklart! Första numret ska ut nästa vecka och tills dess ska jag sätta ihop en distributionslista. Första numret ska handla om:
  • Strategisk CSR-kommunikation. CSR och kommunikation är nära sammankopplade. Utan kommunikation och kommunikativa aspekter hade CSR knappast funnits. Vad är viktigt att tänka på när man gör varumärkesarbeten med CSR-innehåll? Hur tänker jag här?
  • Spaning runt social hållbarhet för oss som jobbar med samhällsutveckling.
  • Intervju med spännande profil/eldsjäl/påverkare.
  • Min vision.
 • Uppföljning av delmål.
 • Reflektion veckan som varit. Jag har inkomst- och momsdeklarerat. Betalat in skatt och moms. Fakturerat. Varit på spännande möten. Blivit nominerad till Brottsofferjourens styrelse, Jag har dragit i trådar som kanske kommer att bli någonting riktigt bra. Summa summarum, Framtiden ser ljus ut!

 Jag älskar mitt jobb!

Tags: , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.