Liselotte Norén och Refo kan bli årets giraffer

Kommunicera mera!

Liselotte Norén och Refo kan bli årets giraffer

Liselotte Norén

Stort Grattis till Liselotte Norén och Refo som är nominerad till Giraffpriset 2017.

Liselotte Norén är grundare av Refo, ett företag som sysslar med återvinning men som är mycket mer. De ägnar sig åt remaking, integration, utbildning och skapar arbetstillfällen. Man har ett nätverk av hantverkare och designers som låter återvunna textilier och allt annat som samlas in få ett nytt syfte och liv. Det är ett företag i tiden som verkar inom delnings- och cirkular ekonomi och som drivs av sociala ambitioner och sann entreprenörsanda.

I rollen som kommunikationsansvarig för Svenska Bostäder på Järva  hade jag det stora nöjet att samarbeta med Liselotte i flera projekt. Vi sydde bland annat upp  grymt snygga ryggor av våra gamla byggvepor.

Med det projektet slog vi flera flugor i en smäll, – samtidigt som vi återbrukade gamla reklamvepor, fick ungdomar ett vettigt sommarjobb och en bra referens för framtiden. Vi själva byggde vårt varumärke som ett socialt och ekologiskt ansvarstagande bostadsföretag. Det var ett win-win projekt för såväl miljön som lokalsamhället och varumärket. Hur bra är väl inte det?

Liselotte är en mycket inspirerande drivkraft och som pricken över i:et så är hon dessutom väldigt rolig och härlig att samarbeta med. Jag kan varmt rekommendera henne som samarbetspartner.

Liselotte, jag håller tummarna! Du är väl värd Giraffpriset. Vårt samhälle behöver drivkrafter som dig!

Det är So­ci­al Ven­tu­re Network, SVN, som delar ut giraffpriset. SVN är ett in­ter­na­tio­nellt nät­verk som ar­be­tar för lång­sik­tig håll­bar­het i affärer och verk­sam­he­ter. Med­lem­mar­na är fö­re­tag och or­ga­ni­sa­tio­ner som ar­be­tar lo­kalt i var­je land med frå­gor om god etik, mil­jö­hän­syn och so­ci­alt an­svar.

Bild på våra coola veparyggor som vi lät sy upp av gamla byggvepor. Projektet främjade både ekologisk och social hållbart. Inget släng samtidigt som ungdomar fick sommarjobb och en merit i sitt cv.  Som bolag stärkte vi vårt varumärke. Snacka om win-win!

 

Tags: ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.