Avslutat samråd med Svenska Bostäder

Kommunicera mera!

Avslutat samråd med Svenska Bostäder

Starka kvinnor i Tensta

I veckan avslutade jag ett uppdrag för det allmännyttiga bostadsbolaget Svenska Bostäder. Under våren har bostadsbolaget tillsammans med hyresgäster och hyresgästföreningen haft samråd med hyresgäster inför upprustningen av ett av miljonprogrammets hus i Tensta.

I Järva gör Svenska Bostäder ett fantastiskt bra jobb som inkluderar sina boende  i upprustningen. Hyresgästerna kan på så sätt påverka både nivån på upprustning och sin hyra. Och inte bara det, min erfarenhet är att samråden även fyller en slags ”demokratilärande” funktion, samråden fungerar som praktiska demokratiskolor i sin uppbyggnad kring möten och omröstning av samrådsgruppens förslag.

Bostadsbolag i områden med socioekonomiskt utsatta grupper spelar därför en viktig roll i arbetet med ökad demokratisk delaktighet – vilket i slutändan ökar möjligheterna till en lyckad integration.

Hyresgästerna i Järvas är mycket nöjda – kanske till och med Sveriges nöjdaste hyresgäster.

Jag önskar Svenska Bostäder lycka till med sitt fina arbete på Järva. Ett arbete som inte bara handlar om ta hand om hus – utan även om människorna som bor där, husens själ.

 

Tags: , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.