Casual Friday med restips från ön Pico Azorerna.

Kommunicera mera!

Casual Friday med restips från ön Pico Azorerna.

Nu Cecilia, här är andra delen av mina resetips från Azorerna.

Du får inte missa min favoritö Pico. Ön är 42 km lång, har en maximal bredd på 15 km (yta på 447 km ²). Pico är med andra ord inte en speciellt stor ö men den är ändå den näst största på Azorerna. Huvudstaden heter Madalena (här finns ett ljuvligt bageri).

Enklast tar du dig till Pico med inrikesflyg från São Miguel. Jag har för mig att det tog knappt en timme.

När vi kom till Pico  i slutet av juli var det fest i dagarna sju.  Azorernas samlade poliskår klämde i med House of the rising sun så där bombastiskt som det nog bara kan bli på en ö, som är utslängd, någonstans mitt ute i atlanten.

Det är för bara ett par hundra år sedan som människor flyttade till Pico. Här färdas du på gamla vägar som tar dig genom ett fantastiskt landskap och historiska byar. Här finner du uppfriskande eukalyptusskogar och hundraåriga vingårdar som skyddas av UNESCO-världsarv.

Ön Pico är en geologisk unik plats i Europa. Det som är så speciellt med ön är det vackra berget och vulkanen Montanha do Pico som ligger 2351 m.ö.h. Berget är inte bara den högsta punkten på Azorerna utan även i hela Portugal. Om du är i hyfsad kondition så rekommenderar jag dig att göra en toppbestigning med Tripix Azores som ägs och drivs av fantastiska Matteo.

Pico ligger på den mittatlantiska åsen, vilket innebär att det är mycket nära till djupa vatten. Valar passerar ofta land på bara 500 meters avstånd. I forna tider livnärde sig lokalbefolkningen på valjakt och man kan fortfarande se lämningar från gamla valhamnar, kanoter, fabriker. Det finns massor med valfångarhistorier att ta del av i valmuseumet i byn Lajes.

Havet är verkligen fullt av liv. Om du gillar att dyka så ska du göra det på  Pico och ön Faial. Här kan du simma med stim av makrill, barracudor, gulfenad tonfisk och tryckarfiskar. Vanliga stingrockor blir enormt stora i dessa vatten. Även stora rockor påträffas ibland.  Matteo på Tripix Azores kan säkert tipsa om bra arrangörer både för att åka ut och kolla på valar och om man vill dyka. Tripix är verkligen superbra!

Från ön Pico tar man färjan till ön Faial men låt mig återkomma till det

Läs om ön Sao Miguel här

Tags:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.