Det finns doers – och så finns det talkers

Kommunicera mera!

Det finns doers – och så finns det talkers

Det finns doers - människor som spottar i nävarna och gör ett ärligt handtag - och så finns det talkers.

Det finns doers – människor som spottar i nävarna och gör ett ärligt handtag – och så finns det talkers.

Första advent. Snön yr utanför fönstret.  Jag har varit hos Liselotte Norén och Refo och jobbat på ett nytt koncept för utbildning  och fler kvinnor i jobb på Järva. Det känns så roligt! Och ett projekt som känns roligt att tänka på, det  har alla förutsättningar för att bli bra, säger Liselotte och det tar jag naturligtvis fasta på. Först ska en riktigt rejäl affärsplan till. Den här veckan ska jag göra en kartläggning av kunder, konkurrenter och intressenter. En första grund att stå på.

Liselotte och hennes företag Refo, har redan en spännande process för utbildning. Den röda tråden är att skapa jobb på hemmaplan genom lokala kretslopp. Att skapa tillväxt samtidigt som man minskar belastningen på miljön. Jag tycker att hennes upplägg är helt genial. Cirkulär ekonomi när den är som bäst, helt enkelt.

Jag passade också på att köpa några  Refo-paket (avdragsgillt för dig med företag). Med ett refo-paket ger du ett barn ett ”kit” med 10-12 plagg, strumpor och ett par skor om det finns i någorlunda rätt storlek. Refo gör paket från nyfödda till tonårsbarn. Paketen distribueras av personer som ingår i Refos nätverk. På så sätt vet de att paketen kommer till dem som behöver dem bäst.

Läs mer om Refo-paketen här

 

Tags: ,

Ett svar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.