Ett rungande JA i Västerås

Kommunicera mera!

Ett rungande JA i Västerås

Utanbygatan, kv. Josef i Västerås.

Härligt! Det blev  ett överväldigande JA igår till samrådsgruppens förslag till upprustning av kv. Josef i Västerås. Ett kvitto på att vi i samrådsgruppen har gjort ett gott jobb och lyckats med att ta  en riktigt bra förslag.  Att jobba med samråd är otroligt positivt. Det ett bra sätt att jobba på tillsammans med boende utifrån många aspekter: Social hållbarhet, ökad kundnöjdhet, stärkt varumärke och framför allt så blir det så mycket roligare att jobba. Att arbeta med hyresgästerna, istället för mot. Det kallar jag ömsesidig glädje och nytta!

Det som jag är mest stolt över var att vi i vårt förslag fick till olika upprustningsnivåer. Hyresgästen kan på så sätt vara med och påverka sin hyra. När allt kommer omkring så är det den nya hyran, efter upprustningen som är det stora orosmolnet. När allt kommer omkring så måste ju folk ha råd att bo!

Jag har reflekterat lite över just det här ombyggnadssamrådets framgångsfaktorer och för det första så handlar det om inställning. Bostadsbolaget Mimer var från början fast beslutna att inkludera boende i processen. Att vara öppna, transparenta och beredda att kompromissa. Att hitta den där medelvägen, där både boende och bostadsbolag känner sig nöjda, ja, det är en viktig nyckel till framgång.

Jag är helt övertygad om att delaktighet ger resultat. Mycket blir bättre om man lyssnar på de som bor i hyreshusen. Nöjda hyresgäster bidrar till en ökad lönsamhet. En nöjd hyresgäst kostar mindre än en missnöjd. Färre klagomål, färre omflyttningar, färre hyresgästanpassningar och ett starkare varumärke är bara några positiva effekter som bidrar till en ökad lönsamhet

Och med det så får jag väl säga, ”Mission completed!”.

Mitt första konsultuppdrag är slutfört!

Tags: , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.