Framgångsrecept för god kommunikation

Kommunicera mera!

Framgångsrecept för god kommunikation

Jag känner mig glad, på gränsen till lätt berusad, över nomineringen till Stora Kommunikatörspriset, Bästa kommunikation offentlig organisation.  Framförallt känner jag en stor tacksamhet till boende i Järva och Husby. Det var här som jag lärde mig  att våga mötas utan rädsla. Att lyssna för att försöka förstå.

Jag tycker också att det känns bra att ta tillfället i akt och bidra till att rikta strålkastarljuset på Husby för något annat än skjutningar, drogförsäljning och otrygghet. Där finns nämligen så mycket mer. Här bor ovanligt många engagerade människor. Här har exempelvis eldsjälar gått samman i ett stadsdelsråd som träffas varje månad för att diskutera hur de bäst kan stötta, hjälpa, försöka förstå och sätta press på politiker och tjänstemän.

Det var alltså här som jag skolades in. Jag glömmer aldrig hur jag ensam, fick stå i mitten av den stora församlingssalen i Husby träff och hur jag fullständigt grillades av ett hundratal ifrågasättande Husbybor om upprustningen av Husby centrum. Det var här som jag fick erfara ordspråket ”det som inte dödar härdar”, stämmer.

Jag dog inte, – även om det många gånger var en smula ensamt.

Jag fick frågan av Sveriges kommunikatörer om jag ville dela med mig av ”framgångsreceptet”, det jag tycker är god kommunikation. Jag försökte sammanfatta det som har varit viktigt för mig med bara några få rader, ja, herregud, hur enkelt kan det vara? Bra kommunikation, på bara några rader. Här är lösningen….

Läs här

Tags: , , ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.