Semesterhälsning från Lofoten

Kommunicera mera!

Semesterhälsning från Lofoten


Semester är det när man inte längre har koll på dagarna. Vänta, är det onsdag eller tisdag idag? Dagarna flyter in i varandra. Här på Lofoten skiljs dagarna inte åt av nätterna. Det är ljust dygnet runt.

Jag bor i en röd liten fiskestuga vid den vackraste av fjordar i Norge, Reinefjorden.


Känslan man får här är, Games of thrones – släng dig i väggen – här är verkligheten än mer magisk än i sagan. Förresten, jag är så himla nyfiken på säsong 7 som startade igår.  säg ingenting, 


Om man vill uppleva det magiska på riktigt rekommenderar jag Haukland beach. Stranden är fantastisk men också vandringen i bergen runt stranden.  En underbar promenad startar vid parkeringen, åt vänster. 


Urnstad beach är också riktigt härlig. Här samlas både surfare och naturälskate. Med parkeringsplatsen som utgångspunkt vandrar man längs bergen utmed havet ända till Eggum, där solnedgången är huvudattraktion. Glöm inte bra skor att gå i (det gjorde jag, hur man nu kan göra det?).


Fiskebyarna Å i Lofoten och Reine, där jag bor, ska man inte heller missa. Kanelbullarna i bageriet i Å är supergoda! 

Sedan tycker jag att man ska ta dagen som den kommer, lite go with the flow. Läsa bra böcker gör bra för själen. Bara vara. Snart är hösten här och det är full fart igen – även här på bloggen. Tills dess, ha en riktigt fin sommar! 

Tags: ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.