Stickning och vänskap i Husby

Kommunicera mera!

Stickning och vänskap i Husby

 

I veckan var jag och tankade energi i Husby.

Stickgruppen som jag startade i somras har fortsatt att träffas i biblioteket i Husby på onsdagarna med Geraldine Hudson i spetsen. Jag måste säga att i vår stickgrupp, kom det att växa en en förunderligt stark vänskap mellan kvinnorna – som aldrig annars hade träffats – trots att alla bor i Husby. Och för att vara ärlig så visste vi inte riktigt vart projektet skulle barka hän,  men visst fanns det drömmar om att erövra Husby, Stockholm och världen. Stickgruppen kom därför att kalla sig ”Husby är här” för att sätta Husby på kartan för något helt annat än vad som man brukar läsa om när det skrivs om orten.

Vi kom att bli en liten kärntrupp kvinnor från världens alla hörn, alla med sin egna unika levnadshistoria, ofta med flykt undan krig och våld som gemensamt tema.

Vr andra gemensamma  nämnare är att vi antingen bor eller verkar i Husby.

Mellan alla aviga och räta, hinner man diskutera mycket.  Högt som lågt.  Om livet, politik, våra barn, religion och sist men inte minst: Mat. Vi byter recept och smakar på varandras hemmagjorda specialiteter.

Du tar mynta, persilja, tomater, bulgur, citron, olivolja och vips så har du en tabbouleh säger Habiba

Som sagt, det är en aldeles fantastisk grupp, och jag tror att jag skulle skriva kunna skriva flera romaner om dessa fantastiska damer. Några kokböcker skulle det nog också kunna bli!

Om du har vägarna förbi Husby bibliotek onsdagar mellan kl. 14-16, kom gärna förbi och hälsa. Jag lovar att du kommer att känna dig upplivad och fylld av energi efter ett besök med dessa uppfriskande damer!

Tags: ,

2 svar

  1. Geraldine skriver:

    Underbart Helen!
    Fint lilla film också! Kan jag låna det xx

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.