Beröm, beröm och mera beröm

Kommunicera mera!

Beröm, beröm och mera beröm

Jag såg ett inlägg på LinkedIn där en person hyllade människor som betytt mycket för honom/henne. Det tycker jag var var jättefint  och plockar därför upp stafettpinnen. Här är människor som betyder mycket för mig (det finns många fler men jag börjar här).

Min offentliga hyllning:

Husby

Först ett kollektivt beröm till boende i Husby (ni är många!) och framförallt Norra Järva stadsdelsråd med Arne Johansson i spetsen. Ni är min skola. Innan jag träffade er visste jag ingenting om boendeinflytande och medborgardemokrati. Jag ska vara ärlig med att  i början tyckte att ni var extremt jobbiga MEN efter flera möten och samtal insåg jag hur rätt det är, ett hållbart samhälle bygger man bara i dialog med människorna som bor där.  Det kan inte vara på något annat sätt! Inom parentes, kan jag berätta att jag har Inga Harnesk som förebild. Tänk att vara drygt 80 år och med rullator gå runt och affischera protestmöten. Det ni, bara en sådan sak! Kör hårt!

Carina Wimert

Min chef på Vattenfall. Jobbet på redaktionen var stundom tufft och superstressigt men Carina såg till att vi, redaktörer, ändå tyckte att det var okej. Hon kämpade likt Don Quijote mot en organisation som i mångt och mycket ville annat – alltid med sina medarbetares bästa framför sina ögon. Man blev alltid glad av att höra Carinas glada skratt i korridoren.

Jenny Berglund

Kära Jenny Berglund, ombyggnadschef på Svenska Bostäder och min parhäst. Jenny är klok, modig, handlingskraftig och stark. Hon är en verklig förebild för hur en kollega och ledare ska vara. Jenny har betytt otroligt mycket för mig.

Engagemang, driv och passion

Det slår mig att alla tre har något gemensamt, nämligen engagemang, driv och passion. Det är just det som gör att jag gillar dem alla så himla mycket.

Lista med beröm att starta  med

För dig som inte har lätt för att ge beröm. Här är en lista med fraser som du kan plocka ifrån. Min uppmaning är att gå ut och överös varandra med beröm och glada hejarop. Allt blir så mycket roligare då.

  • Vad grym du är!”
  • ”Imponerande!”
  • ”Bra gjort!”
  • ”Super!”
  • ”Jag uppskattar verkligen din …”
  • ”Tack för att du hjälper mig med …”
  • ”Tusen tack för …”
  • ”Jag uppskattar det”
  • ”Jag uppskattar vad du gjorde”

Tags: ,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.